torsdag, 10 18th

Last update10:48:02 AM

http://irankommitten.se

Inbjuder Svenska Irankommittén till ett seminarium med Ahmad Shahids

"Hej!
 
Den nya styrelsen för Svenska irankommittén har nu lagt en verksamhetsplan året och startar med att inbjuda alla medlemmar (och tidigare medlemmar, samt vänner som kanske vill bli medlemmar) till ett seminarium om mänskliga rättigheter. Du kan läsa om det nedan. Jag vill också i egenskap av ordförande meddela att vi från och med nu ska återuppta arbetet med nyhetsbrev och därmed löpande informera och inbjuda er till de aktiviteter som anordnas kommande år.
 
"Jag har nu fått handbojor. En bil väntar utanför. Den ska ta mig till avrättningen.” Med de orden tog 26-åriga iranskan Reyhaneh Jabbari farväl av sin mamma strax före hängningen den 28 oktober." Vi är många som med fasa har följt de övergrepp som drabbade Jabbari och chockats över att Iran ännu en gång valde att avrätta, utan att den drabbade fick sina rättigheter tillgodosedda.
 
Jabbari är en av de fångar som avrättats under hösten, men hon är långt ifrån ensam. Avrättningar ökar, kvinnors situation försämras stadigt och mängder med journalister fängslas. Så ser dagens Iran ut, enligt FN, trots president Rouhanis löften att förbättra landets skamfilade människorättsrykte.
 
 inbjuder Svenska Irankommittén till ett seminarium med Ahmad Shahids som är FNs särskilde rapportör om situationen för de mänskliga rättigheterna i Iran. Seminariet äger rum på ABF i Stockholm, Sveavägen 48 klockan 18-20.30. Arrangör är Olof Palme Center.
 
Du är varmt välkommen!
 
Vänliga hälsningar
 
Jytte Guteland
ordförande för Svenska Irankommittè

Contact us

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.